onsdag 13 april 2011

Trött och stressad men snabb och lätt - hur går det ihop?

Jo, mycket tack vare lättare skor och kompressionsstrumpor. Sedan hoppas jag att de långa intervallerna börjar att betala sig.
Första testet idag med att springa intervallerna i kompressionsstrumpor och med de nya lätta Addidas skorna. Mycket nöjd är jag med farten. Benen kändes ok och strumporna fick jobba med min problemvad. 4.13, 4.14, 4.17, 4.26, 4.14, 4.19, 4.08, 4.14, 4.16, 4.16  blev tempot på 10 x 2 minuters serien. Nu var det förvisso 1 minuts gåvilla mellan varje men det intressanta idag var att pulsen inte stack iväg. Jag ligger på ca 200 i maxpuls och den tyngsta intervallen snittade på 169 slag. Tjoho!
Har en tung vecka med resor i jobbet. Var riktigt trött innan jag stack iväg idag. Men farten fanns där.

Nu väntar backe och långpass och distans med målet att kliva över 50 km den här veckan. Det blir faktiskt inte en runda runt Vallentuna sjön den här helgen. Kör samma runda som förra helgen igen för att undvika överbelastning och behålla farten. Det är milen som är fokus för mig och då räcker 90 minuter långpass. Inför Varvet kommer jag köra två st 2 timmars pass (dvs runt sjön) nästa tunga period.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Bra fart på 2-minuterna! Härlig känsla när man känner att man behärskar farten.

    Vad heter dina Addidas?

    MVH

    SvaraRadera
  2. Hej Lennart!
    Det här med farten är lite som Triss. Plötsligt så händer det.
    Har faktiskt själv ställt mig frågan och letat på skorna efter namnet. De är köpta på Löplabbet och på skon står det Adidas Adizero. Efter en titt på loplabbet.se så gissar jag att det är modellen Adidas Adizero Aegis.

    /Mathias

    SvaraRadera