måndag 28 mars 2011

Kompressionsstrumpor

Långt ord det där. Kompressionsstrumpor. För mig associerar jag det till Paula Radcliff. Vet inte varför men har någon gång sett henne springa i dessa strumpor. Ser i alla fall inte snyggt ut. Har jag tänkt.
Men gårdagens Premiärmil var inte bara tävlingspremiär utan jag testade också kompressionsstrumpor för första gången. Vet inte om det var det kyliga och blåsiga vädret men vilken effekt! Varma och sköna vader och hälsenor under tryck av strumporna var perfekt. Ingen värk eller slitningar alls i mina hälsenor eller vader. Min problemvad känns inte alls. Intressant att jag igår istället hade träningsvärk (positivt) i sprintmuskeln dvs lårens baksida.

Placebo eller verklig effekt vet ej. Men jag kommer att köpa 10 pack.

PS. Köpte nya skor i fredags också men de har jag inte testat än så den rapporten kommer senare.

3 kommentarer:

  1. Hej Mathias, ser att du länkar till min blogg nedan, vad kul!! Jag har precis som du, upptäckt fördelen med att springa tuffare pass i kompressionsstrumpor, t ex intervaller i lördags.

    Bra sprunget på Premiärmilen, att springa i ett så tjockt gruslager kan inte vara lätt, hur tänkte arrangörerna där? Fortsätt kämpa på, variera träningen och rätt som det är tar du nästa kliv i din utvecklingskurva ner mot 43 min på milen!

    Mvh
    Staffan

    SvaraRadera
  2. Hej Staffan!
    Roligt att du hittade hit.

    Tack för tipset med att använda kompressionsstrumpor på intervalpassen. Logiskt egentligen eftersom det är de passen som sliter mest.

    Tack för en inspirerande blogg. Du är ju ute efter input till fortsatt bloggande så här kommer lite sådant. Roligt att läsa mer om hur du själv resonerar om ditt intressanta träningsupplägg. Få pass och liten mängd jämfört med andra på din nivå. Vad är nyckeln till din framgång? Jag ser en fördel att du hela tiden får bra återhämtning mellan din mycket tuffa kvalitetsträning. Intervaller kräver mycket vila för att få effekt.

    /Mathias

    SvaraRadera
  3. Hej igen,ursäkta att det dröjt med svaret. Med min stora familj har jag varken tid eller lust att springa 8-10 mil i veckan. jag är är lätt i i kroppen, har eter ganska effektivt löpsteg och verkar ganska lätt-tränad. Dessutom som du skriver så får jag mycket återhämtning mellan passen. Hittills har jag tävlat på allt mellan 5-42,2km och jag är övertygad om att det går att bli ännu snabbare på min begränsade träning med mera fokus på en sträcka och med mera regelbunden kvalitet, i år har jag därför hittills sprunget intervaller oftare i ett försök att konservera formen när mängden blir mindre p g à uteblivna marathonlångpass.

    SvaraRadera