torsdag 10 mars 2011

Barmark - dubbfritt

Då var man igång igen efter Vasaloppsuppehållet och hostan med feber som höll mig träningsfri i 7 dagar. Dvs igång med löpningen igen. Sliten nu efter 9 km distans där farten landade på för mig moderata 5,38 i snitt. Helt klart så sitter Vasaloppet i fortfarande, blev tom på kraft i slutet av rundan vilket är ett tydligt tecken. Nu är det bara att bygga upp volymen igen och smyga in ett extra fart pass. Har ett program som jag körde innan mitt Hässelbylopp i höstas som fick upp farten. 3x5x100 till att börja med nu under veckoslutet. Sedan två veckor med lite snabbhetsträning så får vi se vad statusen är på 10 km när det är dags för Premiärmilen. Därefter är planen att på mina 5 pass i veckan etablera mig mellan 40-60 km/vecka. Har nu under några månader legat på 30 - 40 km. En nivå som kändes bekväm innan Vasaloppet. Men vis av tidigar volymökningar så kommer jag ta det försiktigt eftersom jag har en vad som gärna protesterar när det blir för mycket ökning av volym och intensitet.

Ska hinna med slalom med barnen i helgen också så det blir till att anpassa träningen därefter. Tittar man på de senaste veckornas löpmängd är ju trenden oroväckande. Förra veckan ska man ju lägga till 8,5 timmar längdskidåkning som motionsträning som inte syns på den här bilden....

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har också en vad som krånglar. För att vara exakt tror jag att det är muskeln Soleus (inre vadmuskeln) som är lite stel men det går bra med kompressionsstrumpor och massage.

    Vilket problem har du?

    MVH

    SvaraRadera
  2. Hej Lennart!
    Det startade med en bristning i vaden för 10 år sedan under en tennismach. Detta skapade ärrvävnad på inre vadmuskeln. Den här ärrvävnaden belastas i mitt fall av en pronering som jag i början av min löparkarriär inte tog hand om med ilägg och styrketräning av vaden. Har nu ilägg både i mina vanliga skor och löparskorna.

    Får jag problem idag så kör jag massage, laserbehandling och tåhävningar. Han ännu inte provat strumpor. Du verkar vara nöjd med strumporna. Vad har du för erfarenhet av dem?
    /Mathias

    SvaraRadera