söndag 19 augusti 2012

Lidingö Triathlon terräng - tävlingsrapport

En mycket nöjd löpare/triathlet sitter här vid tangentbordet och gör en kort summering av dagens tävling. Inför loppet var min inställning att fortsätta träna varierat. Nu blir det nog så att jag kör en tävling till också. Med min racer på landsväg. Varför denna förändring?

Jo, orsaken är helt klart att jag utav dryga 147 startande motionärer inklusive 10 stafettlag med en simningsspecialist på första sträckan kom upp som nummer 9 ur vattnet. Dvs, min simningskapacitet räcker riktigt långt. Jag har inte tränat simningen speciellt hårt utan lagt in ett lämpligt pass som vilodag mellan löpning och cykling. Det har räckt långt. Kom sent ut i starten och fick kryssa mig fram till min position. Var lite väl ödmjuk när jag placerade mig i startfållan. Men vilket utfall.

Well, efter simningen kom min svagaste gren på förhand. Cyklingen. Med en gammal cykel och lite träning blev jag omcyklad av ca 30 cyklister under 2 mil. Dom första som körde om mig frågade "är du med i tävlingen?" Den här banan är stängd för tävling. "Jo, jag försöker!" fick jag ur mig innan klungan brakade iväg. Översatt till er läsare så var alltså cyklisterna som körde om mig så förvånade över att någon kan köra så långsamt på cykel och ha en sådan gammal cykel och vara i den tätposition som jag då var efter simningen. Men jag klarade mig utan vurpor vilket var målet. Försökte hänga på några som körde om också men då brända jag slut på mig. Fick dra ner på takten och bli omkörd av fler innan jag gick ut för löpningen.

Löpningen var egentligen bisaken i den här tävlingen. 100% mjukt gräs var det underlag som gällde. Mycket kuperat var det också. Riktigt tungt alltså. Blev kanske passerad av 5-10 löpare. Men tror att jag låg på runt 25 minuter i alla fall. Inga sträcktider ute på nätet än.

Summerat så landade jag på 1.39 i sluttid och placerade mig som nr 50 av 137 individuellt startande på Triathlon sprint distansen. Mycket nöjd med min debut. Cyklingen har klart den största utvecklingspotentialen. En bättre cykel såklart men även träningsmässigt så krävs det mer mil på två hjul för att gå framåt inom detta.

Forsätter med Triathlon träningen och tävlandet fortsätter nästa helg då jag simmar staffetsträckan på söndagens tävlingar i Stockholm city. Sedan blir det en löpartävling...

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det här lät jättekul! Lite mer cykelträning så är du med och fajtas om placeringar.... :-).

    Vad var det för löpartävling du planerar att springa?

    SvaraRadera
  2. Japp, det blir några mil på cykel framöver. Är anmäld till Hässelbyloppet. Du också eller?

    SvaraRadera