söndag 12 februari 2012

Vikten av styrketräning - bakslag med baktanke

Mitt tredje inlägg om löpteknikbyte. Well, denna gång handrar det om att stärka bålmuskler och att ha balans i kroppen ute på löprundan.

Mitt ryggslut har nu protesterat i tre dagar. Anledningen är enkelt. Ny löpteknik som är mer framåtlutad och kraftfull. Detta innebär också att den som utför löpningen med den här tekniken också måste vara stark i rygg och mage för att orka att hålla hållningen i slutet av passet. Har nu svart på vitt att styrka behövs.

Den andra biten handlar om balans. Går inte att slarva med hållningen för då kommer värken som ett brev på posten. Värken ja, sitter på helt nya ställen och nu märks det att värken inte är skador utan träningsvärk. Foten då? Den sitter kvar och smärtan där är borta. Ibland dyker den upp lite lätt men lite "höftöppnare" och andra övningar så släpper det.

Men nu tar jag den här nivån, tre lättare distanspass med daglig yoga för att behålla rörelseförmågan. Så får vi se vad som händer.

2 kommentarer:

  1. Det här låter väl bra! Det går framåt. Sen när vintern är slut och våren kommer så är det full fart igen :-). Jag hoppas de i alla fall!

    Beundrar dig för att du kämpar i motvind!

    SvaraRadera
  2. Tack Lennart för att du fortsatt att vara kommentator under den här tiden. Det är när det som tyngst det behövs som bäst!

    SvaraRadera