söndag 29 april 2012

Löpteknikintervaller med jobbet

Långt mellan inläggen nu. Tränar på men fokus ligger på annat. Foten, jo den finns kvar. Värken i den också. Testar en ny fotspecialist till veckan. Får se om han har någon annan teori eller behandling. Men jag är tveksam.

Klart är att jag behöver ett par skor till. Har mina Saucony med litet "dropp" mellan häl och framfot. Just för att komma mer upp på framfot/tå i fotisättningen. Nackdelen är ju att detta sliter lite mer på hälsenorna vilket jag känner. Lite öm i den ena. Kör ju nu mkt korta pass och har haft en längre period för att vänja mig, som man ska göra med de här skorna. Men ändå så känns det. Därför blir det Löplabbet igen och ett kompletterande inköp av en neutral sko med mer dämpning för längre pass.

Teknikintervaller med jobbet i veckan som gick. Vi var 5 personer som körde 5*30s tillsammans med 5 olika teknikmoment per intervall. Sedan droppade 2 st av och joggade hemåt medan vi 3 som var kvar sprang 5 intervaller ytterligare. Roligt att komma upp lite i fart och nu fungerade foten bra eftersom jag bara körde i 30s med aktiv fotisättning, dvs pressade plantaren lite extra. Däremot tog det i framsida lår. En muskel som jag verkar behöva träna lite mer på gymet.

Är i princip klart att jag inte springer Varvet. Onödigt att belasta kroppen. Tar det nästa år igen. Drömmet om att kunna göra en nystart till Stockholm halvmarathon istället. Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar